Dierenopvang ’t Heerveld in Luinjeberd (Heerenveen)

Dierenopvang ’t Heerveld is hét katten- en konijnenasiel van de gemeente Heerenveen. Het is gevestigd in Luinjeberd, een klein dorpje vlakbij Heerenveen. ’t Heerveld heeft een modern pand met onder andere verschillende kattenkamers, binnen- en buitenspeelruimten voor de katten en konijnen en ook een speciale behandelkamer waar de dierenarts katten en konijnen bijvoorbeeld kan vaccineren.

Een enthousiast team werkt samen met het gastvrije beheerdersechtpaar in het opvangen, verzorgen en herplaatsen van de katten en konijnen. Het doel van ’t Heerveld is om de dieren weer op een veilige plek te krijgen bij de eigenaar of een nieuw baasje.

Katten en konijnen kunnen op verschillende manieren bij ’t Heerveld terechtkomen. Er zijn samenwerkingen met onder andere de dierenambulance. Verdwaalde, aangereden of bijvoorbeeld gevonden katten/konijnen in de gemeente Heerenveen worden door de dierenambulance naar ’t Heerveld gebracht. Ook worden in de dierenopvang afstandskatten opgevangen van eigenaren die om welke reden dan ook niet meer kunnen zorgen voor de kat(ten).

Zomers kunnen eigenaren van kittens bij ’t Heerveld brengen waarvoor ze geen nieuw thuis kunnen vinden. De moederpoes wordt gesteriliseerd en gaat uiteindelijk weer terug naar de eigenaar. De kittens krijgen de nodige verzorging en inentingen en er wordt gezocht naar een nieuw baasje.

Wat is er te doen?

Iedereen bij ’t Heerveld heeft een groot hart voor dieren en wil graag iets voor hen betekenen. Jij bent daarbij van harte welkom!

Er is veel mogelijk, samen met jou kijken we wat het beste bij jou past en wat jouw wensen zijn.

Er zijn in ieder geval verschillende mogelijkheden op het gebied van:

  • schoonmaken en netjes houden van de dierenverblijven.
  • verzorging van de dieren.
  • gastvrouw/man, je zorgt voor een opgeruimde (wacht)ruimte, staat vriendelijk mensen te woord als die langskomen zoals vrijwilligers van de dierenambulance en bezoekers, je beantwoordt de telefoon en geeft korte rondleidingen.   
  • het repareren, opknappen of maken van bijvoorbeeld konijnenhokken, katten/konijnenspeeltjes of andere dingen voor de dieren (laat je creativiteit de vrije loop!).
  • onderhoud in en om het gebouw.
  • tuinieren.

                                  

Aanmelden of meer informatie?

Heb je interesse, wil je je aanmelden en/of wil je graag meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met IederZijnWerk, telefonisch via 0515 – 543 623 of per e-mail info@iederzijnwerk.nl.