Huis van de Buurt de Koperen Knoop in Amsterdam

Het Huis van de Buurt de Koperen Knoop is het sociale knooppunt in de Staatsliedenbuurt. Heeft u behoefte aan meer sociale contacten in de buurt? Heeft behoefte aan een zinvolle dagbesteding en vindt u koken leuk? Om samen met anderen voor gasten te koken? Ook wanneer je geen interesse hebt in Samen Koken Samen Eten kun je hier terecht voor andere mogelijkheden van dagbesteding.

Wat kun je zoal leren?

  • arbeidsvaardigheden
  • je eigen persoonlijke doelen
  • op tijd komen
  • je afspraken nakomen

Wat kunnen wij jou bieden?

  • werkbegeleiding
  • dagbesteding
  • werkervaringsplaats
  • re-integratie
  • een fijne en gezellige werkplek waar je 1 of meerdere ochtenden terecht kunt

Voor wie?

Je hebt een indicatie dagbesteding of je denkt hiervoor in aanmerking te komen.

Aanmelden of meer informatie?

Heb je interesse, wil je je aanmelden en/of wil je graag meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met met Suzanne de Ruijter, Jobcoach en Ambulant Begeleider bij IederZijnWerk. Zij is telefonisch bereikbaar op 06 – 244 145 70 of per e-mail via suzannederuijter@iederzijnwerk.nl. Je kunt ook contact opnemen met IederZijnWerk, telefonisch via 0515 – 543 623 of per e-mail info@iederzijnwerk.nl.

flyer Huis van de Buurt de Koperen Knoop

Naast het ABC vind je in het Huis van de Buurt het Sociaal Loket van het Stadsdeel. Hier kun je als buurtbewoner, ondernemer of bezoeker terecht met vragen over de buurt, wonen, zorg, vrijwilligerswerk of maatschappelijke hulp.

Ook andere welzijnsinstellingen, woningbouwverenigingen, advocaten houden hier hun spreekuren, informatiebijeenkomsten, workshops en andere activiteiten in het Huis van de Buurt.

Op de hoek van de Wittenkade en Van Limburg Stirumstraat bevindt zich de ontmoetingsruimte van het Huis van de Buurt, voorzien van een keuken en bar. In deze ruimte organiseren diverse vrijwilligers, groepen en organisaties activiteiten voor de buurt.

Het sociaal wijkteam de Koperen Knoop helpt buurtbewoners activiteiten en cursussen op te zetten en koppelt vrijwilligers aan leuke klussen. Als je een goed idee hebt voor jouw buurt, of je wil als vrijwilliger aan de slag, neem dan contact op met het sociaal wijkteam de Koperen Knoop of dien een bewonersinitiatief in.

Ook kan het sociaal wijkteam mensen net dat extra zetje geven om persoonlijke en financiële problemen op te lossen. Heb jij hulp nodig of ken je iemand die hulp kan gebruiken, dan kun je contact opnemen met het sociaal loket van het Stadsdeel West.

Hier kun je terecht voor vragen, advies en ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. Het sociaal loket is er om het makkelijker te maken om de weg te vinden naar de juiste hulp en de juiste instellingen.