IederZijnWerk biedt huishoudelijke dienstverlening aan onze klanten. Dit wordt bij IederZijnWerk ook wel HuishoudenPlus® genoemd, een merknaam van IederZijnWerk.

Wat is HuishoudenPlus?
HuishoudenPlus is meer dan alleen schoonmaken. Het doel is een veilige en gezonde omgeving te hebben en uw huis een thuis te laten zijn.
De medewerker maakt niet alleen alles schoon en fris, maar helpt u ook bij allerlei andere zaken die zich aandienen. Zo let onze medewerker er ook op of de klant wel gezond eet en of er genoeg in huis is van de noodzakelijke levensbehoeften.

De achtergrond van klanten voor HuishoudenPlus kan divers zijn: psychische, psychiatrische, sociale en lichamelijke problematiek. Maar bijvoorbeeld ook niet aangeboren hersenletsel en (beginnende) dementie.

Een belangrijke functie van onze medewerker is signalering: Hoe is de persoonlijke verzorging, de sociale contacten, is de administratie op orde? Is er extra hulp nodig? Het is mogelijk dat een ambulante begeleider van IederZijnWerk met u mee kijkt, om u verder te helpen.

HuishoudenPlus kan ook meewerken aan het verlichten van de mantelzorg en wij vinden het belangrijk om ook samen te werken met andere partijen die zorg dragen voor de klant.

Voor wie?
HuishoudenPlus is er voor iedereen die naast een schoonmaakhulp extra hulp en zorg nodig heeft bij:

  • het grip en overzicht krijgen over de eigen huishouding
  • het organiseren van het voeren van de huishouding
  • het aanbrengen van structuur
  • het plannen en eventueel doen van de boodschappen
  • het stimuleren van gezonde maaltijden
  • veilig en opgeruimd wonen
  • het bevorderen van sociaal contact

HuishoudenPlus biedt graag de passende ondersteuning en een luisterend oor. Samen met u als klant kijken we wat er nodig is en wat u (nog) zelf kunt doen. We proberen op die manier de zelfredzaamheid te stimuleren. We nemen over wat u niet (meer) kunt doen.

Samen staan we sterk!

Indicatie
Om voor deze dienstverlening in aanmerking te komen, moet je een indicatie hebben. Bijvoorbeeld bij de Wmo. Wij kunnen je helpen bij het aanvragen van zo’n indicatie bij de gemeente of een andere instantie.

Wil je je aanmelden voor ambulante ondersteuning en/of heb je vragen en wil je graag meer informatie, neem dan contact met ons op.