Binnen het traject ‘Naar werk’ begeleiden we je naar een baan.

Begeleiding naar werk
Je wordt begeleid door een jobcoach op een manier die passend is bij jouw behoefte en situatie. We gaan voor een duurzaam resultaat, daarom is het belangrijk om uit te vinden welke plek bij jóu past en op welke manier jij goed kunt functioneren. In deze zoektocht gaan wij uit van jouw mogelijkheden en kwaliteiten en houden we rekening met eventuele beperking(en). Zo ontstaat jouw persoonlijke profiel waarmee je werk kan vinden waar je blij van wordt op een werkplek die bij je past.

Daarnaast kan de jobcoach jou hulp bieden bij:

  • individuele sollicitatietraining en -begeleiding;
  • het in kaart brengen en benutten van jouw netwerk;
  • ondersteuning bij het solliciteren (bijvoorbeeld hulp bij het voorbereiden van een gesprek of het mee gaan naar een gesprek);
  • jobhunting (als solliciteren jou niet lukt).

Jobhunting
Onze jobcoach helpt je met het vinden van een passende en duurzame baan door op zoek te gaan binnen ons werkgeversnetwerk. We maken afspraken over wat je hierin zelf kunt doen en waar IederZijnWerk jou ondersteunt.

Als je een baan vindt die passend lijkt te zijn, dan is het mogelijk om een proefplaatsing van twee maanden aan te gaan. Het doel van deze twee maanden is dat je kan ontdekken of je het werk aan kan en of je op je plaats bent binnen de organisatie. De intentie van zowel medewerker als werkgever is dat er na de proefplaatsing een arbeidscontract zal volgen.

Als je werk gevonden hebt, dan kunnen wij je begeleiden bij het behouden van jouw baan. Lees meer…