Wij geloven dat er voor iedereen passend werk is, hoe dan ook! Als jij om wat voor reden dan ook niet kan werken, maar je wel graag iets zinvols wil doen en onder de mensen wil zijn, dan kan je je aanmelden en bekijken we met jou welke dagbestedingsplek het beste bij je past. We vragen jou waar je blij van wordt. Aan de hand daarvan brengen we jouw behoeften en wensen in kaart.

Een aantal dagdelen per week werkzaamheden doen op een vaste plek geeft je een voldaan gevoel. Je voelt je fitter, sterker en energieker. Het plezier in wat je doet, het feit dat de dagen en je activiteiten een doel hebben, dat je resultaat ziet van je handelen en dat iets je goed gelukt is, geeft in het algemeen een gevoel van zinvol bezig zijn. En niet te vergeten biedt dagbesteding je structuur in je week. Natuurlijk houden we rekening met jouw beperkingen en zorgen we dat je werkzaamheden kunt doen die bij je passen. We bieden zowel arbeidsmatige als zinvolle dagbesteding aan.

Begeleiding
Ook onze dagbestedingsbegeleiders helpen mensen op het gebied van sociaal en persoonlijk functioneren. Er zijn verschillende dagbestedingslocaties waar onze dagbestedingsbegeleiders werkzaam zijn. Samen met onze klanten zorgen we voor passende dagbesteding. Zo krijgen onze klanten de kans zich te ontwikkelen, in de samenleving te participeren/mee te doen en hun sociale netwerk te vergroten. Net als bij ambulante ondersteuning, hebben we kennis en ervaring op het gebied van mensen met psychische en sociale problematiek. Het bevorderen van de eigen regie vinden onze begeleiders belangrijk.

Persoonlijke doelen
Samen met de begeleider formuleer je haalbare doelen, zoals:

  • Het opbouwen van zelfvertrouwen
  • Het ontdekken van eigenschappen en vaardigheden
  • Het ontwikkelen van sociale vaardigheden
  • Het werken aan zelfstandigheid
  • Controle over je eigen leven krijgen
  • Grenzen verleggen.

Jouw begeleider ondersteunt je in het bereiken van jouw doel.

Aanmelden
Om voor dagbesteding in aanmerking te komen, moet je een indicatie hebben. Bijvoorbeeld bij de Wmo. Wij kunnen jou helpen bij het aanvragen van zo’n indicatie bij de gemeente of een andere instantie. Wil je je aanmelden voor dagbesteding of wil je meer informatie? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.

Dagbestedingslocaties

Wij hebben een aantal vaste dagbestedingslocaties waar verschillende werkzaamheden te doen zijn. Als dit toch niet bij jou lijkt te passen, of je woont te ver van één van deze dagbestedingslocaties af, dan gaan we samen op zoek naar een passende plek bij jou in de buurt. 

Zorgboerderij Boerderijnummer15
Dagbesteding Winschoten

Wil je meer informatie over de dagbestedingslocaties, klik dan op de desbetreffende locatie.